Ik streef naar een goede kwaliteit

Service staat bij mij hoog in het vaandel

Ik sta open voor de wensen van mijn klanten

Wie ben ik?

Het leven loopt niet altijd zoals gepland. Als het anders loopt dan verwacht kan je maar beter flexibel zijn en met de stroom meedrijven.

Mijn naam is Viviënne, ik ben getrouwd en we hebben drie dochters. Ik ben trots op mijn sieraden en op mijn webwinkel die ik geopend heb op 1 januari 2014. Dat ik deze kant op zou gaan had ik niet gedacht. Ik was mijn carrière als doktersassistente aan het opbouwen toen ik werd getroffen door borstkanker. Mijn carrière werd abrupt stopgezet en ik moest de nodige behandelingen operatie, chemo's en bestralingen ondergaan. Toen ik dat achter de rug had besloot ik geen baan te gaan zoeken maar eerst de tijd te nemen om te herstellen en er te zijn voor mijn gezin. Ik zou wel zien wat er op mijn pad zou komen. En zo heb ik mijn passie gevonden!  

 

Ik ben altijd creatief bezig geweest. Rond mijn dertigste heb ik een cursus beeldhouwen gevolgd. Dit paste niet bij mij, want ik vond het werken met grote stenen te grof en je moest vooral veel vijlen. Ik kan me goed herinneren dat ik toen wel al wist dat ik met fijner materiaal wilde werken, met glitters en siersteentjes enzo alleen had ik nog geen idee wat ik precies wilde. Wie weet spookte toen wel het idee sieraden maken door mijn hoofd... maar daar was de tijd nog niet rijp voor dus deed ik er niks mee. Jarenlang wist ik eigenlijk niet waar ik met mijn creativiteit naar op zoek was. 

 

Toen ik herstellende was bezocht ik een keer een art-markt, want ik was op zoek naar een cadeau voor mijn vriendin. Daar kreeg ik een leuk idee, ik zou haar een workshop Kumihimo armband maken gegeven. Dit hebben we gezellig samen een avondje gedaan. Later heb ik daar nog een workshop 'kettinghanger van zilverklei maken' gevolgd en zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Ik kocht steeds meer materialen en maakte veel armbanden alsof ik nooit anders gedaan had. Voor ik het wist had ik teveel en zo kwam ik op het idee om het te gaan verkopen en een webwinkel te beginnen. Ik ben me vrijwel direct bij de Kamer van Koophandel gaan inschrijven om aan mijn klanten te laten zien dat het serieus is. En heel eerlijk gezegd had ik dit misschien niet eens gedurfd als ik toen niet de angstige gedachte had gehad dat ik niet lang meer te leven had. Ik dacht: al heb ik mijn droom maar één uur geleefd, dan heb ik het in ieder geval wel gedaan. Gelukkig zijn deze angstige gedachten niet waar gebleken. 

 

De naam ArmbandenArt had ik bedacht omdat ik begon met alleen armbanden maken. Ik hou ook van fotograferen en stukjes schrijven dus deze hobby's kan ik hier leuk mee combineren. Een jaar later breidde ik ArmbandenArt uit met het maken van kettingen, oorbellen, etc. 

 

Ik zocht naar meer betekenis in mijn werk, daarom besloot ik er een goed doel aan te verbinden. Ik wist vrij snel welk  goede doel ik wilde steunen, namelijk Stichting Tegenkracht, voor sport en tegen kanker, omdat ik ervaren heb wat zij voor mij betekenden tijdens mijn behandelingen. Vijf jaar lang ben ik donateur van deze mooie stichting geweest en daarna heb ik besloten een nieuw goed doel te zoeken wat dichter bij huis. Meer hierover kan je lezen op mijn pagina 'Goed doel'.

 

Toen ik begon wist ik niks van sieraden maken af. Er waren zoveel materialen, welke waren sterk, wat brak niet snel? Wat bleef mooi? Welk metaal verkleurde niet (snel)? Door naar informatie te googlen maar vooral door van alles te kopen, voelen, bekijken en uittesten deed ik mijn ervaring op en leerde ik in rap tempo. Ik vind het heerlijk bezig te zijn met mooie, kwalitatief goede materialen en telkens weer iets nieuws te bedenken. Het is elke keer weer verrassend wat er uit mijn handen komt. Mijn sieraden zijn uniek, dat wil zeggen dat ik ze allemaal een keer gemaakt heb (op verzoek kan ik ze nogmaals maken indien mogelijk). Een goede service staat bij mij hoog in het vaandel. Ik vind het belangrijk dat mensen met een goed gevoel iets bij mij kopen en er blij mee zijn. Ik hoop dat ik ook jou blij kan maken met een sieraad of voor iemand een inspiratiebron kan zijn!  

Kijk ook op Facebook en Instagram


Alleen door te doen kom je erachter of iets wel of niet lukt, niet geschoten is altijd mis