Ik streef naar een goede kwaliteit

Service staat bij mij hoog in het vaandel

 

Wie ben ik?

Het leven loopt niet altijd zoals gepland. Als het anders loopt dan verwacht kan je maar beter flexibel zijn en op de stroom meedrijven.

Mijn naam is Viviënne, getrouwd en we hebben 3 lieve mooie dochters. Ik ben trots op mijn sieraden en de webwinkel die ik geopend heb op 1 januari 2014. Dat ik deze kant op zou gaan had ik niet gedacht. Ik was mijn carrière als doktersassistente aan het opbouwen toen ik werd getroffen door borstkanker. Mijn carrière werd abrupt stopgezet en ik moest de nodige behandelingen ondergaan. Toen ik dat achter de rug had besloot ik de tijd te nemen om te herstellen en er te zijn voor mijn gezin. Ik zou wel zien wat er op mijn pad zou komen. En zo heb ik een van mijn passies sieraden maken ontdekt. 

 

Ik ben altijd creatief geweest. Rond mijn dertigste heb ik een cursus beeldhouwen gevolgd. Dit paste niet bij me, want ik vond het werken met (grote) stenen te grof. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen wel al wist dat ik met fijner materiaal wilde werken, met glitters en siersteentjes enzo alleen had ik nog geen idee wat ik precies wilde. Jarenlang wist ik eigenlijk niet precies waar ik met mijn creativiteit naar op zoek was. 

 

Toen ik herstellende was bezocht ik een art-markt, want ik was op zoek naar een cadeau voor mijn vriendin. Dat werd een workshop Kumihimo armbanden maken. Later heb ik nog een workshop kettinghanger van zilverklei maken gevolgd en zo is het balletje gaan rollen. Ik kocht steeds meer materialen en maakte armbanden alsof ik nooit anders gedaan had. Voor ik het wist had ik er zoveel dat ik op het idee kwam om ze te gaan verkopen en toen ben ik deze webwinkel begonnen. Ik ben me toen vrijwel direct bij de Kamer van Koophandel gaan inschrijven om aan mijn klanten te laten zien dat het serieus is. En heel eerlijk gezegd had ik dit misschien niet eens gedurfd als ik toen niet de angstige gedachte had gehad dat ik niet lang meer te leven had. Ik dacht al heb ik mijn droom maar één uur geleefd dan heb ik het in ieder geval wel gedaan. Gelukkig zijn deze gedachten niet uitgekomen. 

 

De naam ArmbandenArt had ik bedacht omdat ik begon met alleen armbanden maken. Ik hou ook van fotograferen en stukjes schrijven deze hobby's kan ik hier leuk mee combineren. Een jaar later breidde ik ArmbandenArt uit met het maken van kettingen, oorbellen, etc. 

 

Ik zocht naar meer betekenis in mijn werk, daarom besloot ik er een goed doel aan te verbinden. Ik wist vrij snel welk  goede doel ik wilde steunen, namelijk Stichting Tegenkracht, voor sport en tegen kanker, omdat ik ervaren heb wat zij voor mij betekenden tijdens mijn behandelingen. Vijf jaar lang ben ik donateur van deze mooie stichting geweest en daarna heb ik besloten een nieuw goed doel te zoeken wat dichter bij huis. Meer hierover kan je lezen op mijn pagina 'Goed doel'.

 

Toen ik begon wist ik niks van sieraden maken af. Er waren zoveel materialen, welke waren sterk, wat brak niet snel? Wat bleef mooi? Welk metaal verkleurde niet (snel)? Door naar informatie te googlen maar vooral door van alles te kopen, voelen, bekijken en uittesten deed ik mijn ervaring op en leerde ik in rap tempo. Ik vind het heerlijk bezig te zijn met mooie, kwalitatief goede materialen en telkens weer iets nieuws te bedenken. Het is elke keer weer verrassend wat er uit mijn handen komt. Mijn sieraden zijn uniek, dat wil zeggen dat ik ze allemaal een keer gemaakt heb (op verzoek kan ik ze nogmaals maken indien mogelijk). 

Goede service staat bij mij hoog in het vaandel. Ik vind het belangrijk dat mensen met een goed gevoel iets bij me kopen en er blij mee zijn. Ik hoop dat ik ook jou blij kan maken met een sieraad of een inspiratiebron kan zijn!  


Meer creatieve uitspattingen van mij vind je op MijnCreatieveBrein.nl

Je vind er mijn kijk op de wondere wereld via mijn gedichtjes, foto's en blog. Mijn creatieve brein heeft oog voor schoonheid.


Kijk ook op Facebook en Instagram

Alleen door te doen kom je erachter of iets wel of niet lukt, niet geschoten is altijd mis