Goed doel

Ik heb Stichting Tegenkracht benaderd toen ik borstkanker kreeg, omdat ik wilde blijven sporten net als voor mijn ziekte. Het was belangrijk om onder goede begeleiding te bewegen, omdat chemokuren en bestralingen ook de goede lichaamscellen kapot maken. Mijn lichaam was minder belastbaar en ik voelde me heel snel moe daarom moest ik op een veel lager pitje sporten dan ik gewend was. Daarnaast was dit iets leuks en positiefs om naar uit te kijken tussen het me ziek voelen en de ziekenhuisbezoeken door! Ik had ervoor gekozen om onder begeleiding van een oedeem/fysiotherapeut die veel met kankerpatiënten werkte te sporten, bij een van de dichtstbijzijnde praktijk bij mijn huis. 

Ik vond het prettig dat bij Stichting Tegenkracht alles in overleg ging, ik kreeg veel goede tips en dat ik met sprak mensen sprak die begrepen wat ik doormaakte en mij steunden. Ik ben deze stichting en met name Thomas met wie ik het contact onderhield zeer dankbaar. Uit deze dankbaarheid wil ik graag de stichting steunen en ze meer bekendheid geven. Hieronder laat ik Thomas aan het woord:

 

 Tegenkracht, stichting kanker en sport

 Stichting Tegenkracht is de enige Nederlandse organisatie 

 die kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt 

 zodat zij het vertrouwen in eigen kunnen terugkrijgen 

 in een fase waarin zij de wedstrijd van hun leven spelen.


Tegenkracht biedt kankerpatiënten het sportplan op maat. Het is een intensief sportbegeleidingsplan waarbij wordt uitgegaan van de sportieve wensen en doelstellingen van de deelnemer. Het plan wordt op maat gemaakt op basis van wat iemand sportmedisch gezien kán en mág, maar is ook op maat naar wat de deelnemer zelf wil. 
De kosten die er tijdens dit sportplan gemaakt worden die niet door een zorgverzekeraar gedekt worden, betaald Tegenkracht voor een groot gedeelte. 
De drempel om te gaan sporten moet zo laag mogelijk zijn. Geld, regelwerk, de locatie en het aanbod zouden voor geen enkele kankerpatiënt een belemmering moeten opleveren om goed te kunnen revalideren.

 

Helaas is deze vorm van 'zorg' niet structureel ingebed in de totale behandeling van kanker en daarom biedt Tegenkracht het sportplan op maat. Deze dienstverlening, faciliteiten en begeleiding kosten geld en om het betaalbaar te houden voor de deelnemers aan het sportplan heeft Tegenrkacht een sportfonds beschikbaar gesteld. Alle donaties en acties als funding voor stichting Tegenkracht vullen het sportfonds om het sporten op maat betaalbaar te houden. Acties als deze van Viviënne met ArmbandenArt leveren daarin een onmisbare bijdrage. Vivienne bedankt voor jou support en succes met ArmbandenArt! 


Hartelijke groet,

Thomas Zijlma,

Coördinator Tegenkracht

Mijn eigen bedachte spreuk: een ex-kankerpatiënt staat met beide benen op de grond. Met een been tussen de gezonde mensen en met het andere been tussen lotgenoten. 


Wist je dat..

Je vanaf € 30 een deelnemer een maand kan laten sporten?

Als mensen denken aan een organisatie op het gebied van kanker, dan denken ze aan KWF, Kika, Alpe d'HuZes en Pink Ribbon. Vrijwel niemand denkt aan Tegenkracht blijkt uit onderzoek. Daar moet verandering in komen!! Want sinds de oprichting in 2006 stijgt het aantal deelnemers gestaag. Dat betekent dat Tegenkracht meer inkomsten nodig heeft, om te voorkomen dat ze nee moeten verkopen aan nieuwe deelnemers. 

Tegenkracht betekent veel voor deelnemers en ook doorverwijzers, bedrijfs- en sportartsen zijn zeer tevreden over hun werk blijkt uit onderzoek. 

 

Je steunt Stichting Tegenkracht door sieraden te kopen bij ArmbandenArt, maar je kan ze ook met grotere bedragen steunen als je wilt.

*Maak een donatie over op NL04 RABO 0115785779, dit kan ook rechtstreeks via een button op hun website.

* Start zelf een actie voor Tegenkracht. Op Pifworld.com kun je gemakkelijk een actie starten en vrienden en familie    

   vragen je te helpen.

* En je kunt meedoen aan een van de vele activiteiten waar Tegenkracht met een of meerdere teams aan meedoet, zoals

   de Dam tot Damloop, Egmond halve marathon of Tegenkracht Mini Tour en veel meer.

 Wil of kan je geen bedrag storten? Help Tegenkracht dan door deze informatie te delen met anderen!!


Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

 

Van elke sieraad die ik verkoop gaat € 2,00 naar Stichting Tegenkracht.

 

Via mijn blog en Facebook hou ik je hiervan op de hoogte! 

 

 

 

 


Informatie m.b.t. kanker uit eigen ervaring

Meer informatie met betrekking tot kanker die ik verzameld heb in de periode dat ik ermee te maken had en tips die ik graag met lotgenoten wil delen vind je op mijn website Mijn Creatieve Brein, waar ik ook andere creatieve uitspattingen die niets met kanker te maken hebben deel ->  klik hier om naar MijnCreatieveBrein te gaan.


Als je gezond bent heb je veel wensen, als je ziek bent slechts één