Van elke sieraad die ik verkoop gaat een deel naar Stichting Tegenkracht, voor sport tegen kanker

Ik heb Tegenkracht benaderd toen ik borstkanker kreeg, omdat ik wilde blijven sporten net als voor mijn ziekte, maar het moest nu wel onder goede begeleiding gebeuren omdat chemokuren en bestralingen ook je goede cellen kapot maken. Mijn lichaam was vermoeider daarom moest ik op een veel lager pitje sporten dan ik gewend was. Daarnaast was sporten iets leuks en positiefs om naar uit te kijken tussen het ziek voelen en de ziekenhuisbezoeken door. 

Ik vond het prettig dat bij Tegenkracht alles in overleg ging en dat ik sprak met mensen die begrepen wat ik doormaakte en mij steunden. Ik ben Tegenkracht, met name Thomas met wie ik het contact onderhield, erg dankbaar en uit deze dankbaarheid wil ik heel graag de stichting steunen en meer bekendheid geven. Hieronder laat ik ze aan het woord.

 

 

 Tegenkracht, stichting kanker en sport

 Stichting Tegenkracht is de enige Nederlandse organisatie 

 die kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt 

 zodat zij het vertrouwen in eigen kunnen terugkrijgen 

 in een fase waarin zij de wedstrijd van hun leven spelen.


Tegenkracht biedt kankerpatiënten het sportplan op maat. Het is een intensief sportbegeleidingsplan waarbij wordt uitgegaan van de sportieve wensen en doelstellingen van de deelnemer. Het plan wordt op maat gemaakt op basis van wat iemand sportmedisch gezien kán en mág, maar is ook op maat naar wat de deelnemer zelf wil. 
De kosten die er tijdens dit sportplan gemaakt worden die niet door een zorgverzekeraar gedekt worden, betaald Tegenkracht voor een groot gedeelte. 
De drempel om te gaan sporten moet zo laag mogelijk zijn. Geld, regelwerk, de locatie en het aanbod zouden voor geen enkele kankerpatiënt een belemmering moeten opleveren om goed te kunnen revalideren.

 

Helaas is deze vorm van 'zorg' niet structureel ingebed in de totale behandeling van kanker en daarom biedt Tegenkracht het sportplan op maat. Deze dienstverlening, faciliteiten en begeleiding kosten geld en om het betaalbaar te houden voor de deelnemers aan het sportplan heeft Tegenrkacht een sportfonds beschikbaar gesteld. Alle donaties en acties als funding voor stichting Tegenkracht vullen het sportfonds om het sporten op maat betaalbaar te houden. Acties als deze van Viviënne met ArmbandenArt leveren daarin een onmisbare bijdrage. Vivienne bedankt voor jou support en succes met ArmbandenArt! 


Hartelijke groet,

Thomas Zijlma,

Coördinator Tegenkracht

Voor meer informatie over kanker en links naar betrouwbare websites en boek ideeën vind je op mijn andere website

->  kijk hier


Wist je dat..

Je vanaf € 30 een deelnemer een maand kan laten sporten?

Als mensen denken aan een organisatie op het gebied van kanker, dan denken ze aan KWF, Kika, Alpe d'HuZes en Pink Ribbon. Vrijwel niemand denkt aan Tegenkracht blijkt uit onderzoek. Daar moet verandering in komen!! Want sinds de oprichting in 2006 stijgt het aantal deelnemers gestaag. Dat betekent dat Tegenkracht meer inkomsten nodig heeft, om te voorkomen dat ze nee moeten verkopen aan nieuwe deelnemers. 

Tegenkracht betekent veel voor deelnemers en ook doorverwijzers, bedrijfs- en sportartsen zijn zeer tevreden over hun werk blijkt uit dit onderzoek. 

 

Je steunt Tegenkracht door sieraden te kopen bij ArmbandenArt, maar je kan ze ook met grotere bedragen steunen als je wilt:

*Maak een donatie over op NL04 RABO 0115785779

* Sart zelf een actie voor Tegenkracht. Op Pifworld.com kun je gemakkelijk een actie starten en vrienden en familie    

   vragen je te helpen.

* En je kunt meedoen aan een van de vele activiteiten waar Tegenkracht met een of meerdere teams aan meedoet, zoals

   de Dam tot Damloop, Egmond halve marathon of Tegenkracht Mini Tour.

 

Wil of kan je geen bedrag storten? Help Tegenkracht dan door deze informatie te delen met anderen!


Een ex-kankerpatiënt staat met beide benen op de grond. Met een been tussen de gezonde mensen en met het andere been tussen lotgenoten


Samen sterk!

 

Van elke sieraad die ik verkoop gaat € 2,00 naar Stichting Tegenkracht.

 

Via mijn blog en Facebook hou ik je hiervan op de hoogte! 

 

Meer informatie over kanker kan je vinden op mijn andere website www.mijncreativebrein.nl

 

 

 


Winners are not people who never fail, but people who never quit