Sieraden en kleurensymboliek

Roze/paars is een prachtige kleurencombinatie. Sta je er weleens bij stil dat een kleur je iets te vertellen heeft (symbolisch)? Een bekend voorbeeld: hoe voel je je als je een rode kamer binnen loopt of een groene kamer, dat voelt heel anders toch? Alles is energie/trilling en kleuren zijn ook energie met een trillingsfrequentie. Kleur nemen we waar via onze ogen en ook onze huid neemt kleur op, die geven op hun beurt weer een signaal door aan de hersenen en dat doet weer iets met onze hormonen, kort door de bocht gezegt. Kleur is nauw verbonden met onze gevoelens en ons onderbewustzijn. Op internet vind je veel en interessante informatie over kleur en hun symbolische betekenis en ik zou je kunnen vertellen dat bij roze bijvoorbeeld 'vrouwlijkheid, intuïtie, plezier en liefde' passen en bij paars 'spiritualiteit, luxe, creativiteit en gezondheid' en nog veel meer. Elke kleur heeft ook een 'negatieve'kant, een kleur kan ook teveel voor je zijn.  

Informatie kan ik natuurlijk zo van internet kopiëren en je betekenissen voorschotelen van een bepaalde kleur die ik verwerk in mijn sieraad. Maar waar het in wezen om gaat is: laat het antwoord uit jezelf ontstaan, jouw lichaam/intuïtie bezit alle kennis al. Wat voel jij bij een bepaalde kleur of materiaal? Wat doet het met je? Vandaag heb je zin in dat kleurrijke kledingstuk maar morgen draag je misschien liever iets rustigers, effen. Hoe leuk is het om daar even bewust bij stil te staan? Dus kijk is wat je vandaag uit je kledingkast gepakt hebt en wat voor sieraden je nu draagt (of draag je juist geen sieraad, dat zegt ook iets over je). Is het kleurrijk of juist niet? Is het materiaal fijn/grof/stoer? Wat roept het bij je op en wat voel je daarbij? Het zegt meer over je dan je je misschien bewust bent, kleuren beïnvloeden je emoties humeur en zelfs je gedrag. Ik wens je een fijne kleurrijke dag!


Red is not just a color, it's a state of mind

Reactie schrijven

Commentaren: 0