Knutsel idee: maak je eigen gordijnkoord

Heb je een gordijn naast je deur hangen dat af en toe wegwaait? Dan kan het handig zijn om het bij elkaar te binden. Ik stopte het gordijn en vitrage altijd achter de verwarmingsknop wat niet erg handig was natuurlijk. En zo kwam ik op het volgende idee:

Knip een stuk koord of wol af of vlecht zelf een koord (240 cm). Rijg er een kraal aan met een groot gat, zie foto 1. Handigheidje: doe aan de uiteinden een stukje plakband, rol dat tussen je vingers zodat het makkelijk door de kraal glijd (eventueel nog met een satéprikker er doorheen duwen). Maak nog even een knoopje aan de uiteinden van het koort en doe een beetje lijm aan de uiteinden zodat het niet gaat rafelen.

Dan bind je vervolgens het koort om het gordijn, zie foto 1, en doe het lusje om de kraal. Je kunt het koort strak of minder strak aantrekken (dat laatste is beter voor het gordijn).

Het is ook een origineel idee om cadeau te geven!

Ook leuk voor kinderkamers! Ik heb onderstaande berenkoppen op voorraad (€ 1,00 per stuk).

De berenkoorden zijn voor  5,00 te koop aan een kleur koord en lengte naar wens. Wil je er een kopen of heb je vragen? Dan hoor ik het graag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0