Inspire

Zoals je misschien al gezien hebt staan onder aan de pagina's quotes. Vandaag heb ik een paar nieuwe quotes toegevoegd. Waarom quotes in een sieraden webwinkel vraag je je misschien af? Ik hou ervan over het leven na te denken en mensen te inspireren. Ik ben gek op sieraden maken en zoek daarnaast ook meer diepgang in mijn werk, dat doe ik door Stichting Tegenkracht (voor sport tegen kanker) te steunen met de sieraden die ik verkoop (twee keer per jaar maak ik een mooi bedrag aan ze over) en door quotes onderaan mijn pagina's te zetten. Alles en iedereen staat met elkaar in verbinding en misschien dat één zo'n simpel zinnetje een bezoeker van mijn website tot nadenken zet. Het leven kan soms gek lopen en kan een zin of woord genoeg zijn om je leven een andere wending te geven wanneer het zo moet zijn. En zo niet dan is het in ieder geval iets positiefs om te lezen!

 

Wat ik zelf een hele mooie zin vind is 'Niet geluk maar betekenis maakt je leven de moeite waard'. Je kunt je namelijk heel gelukkig voelen en toch vervreemd en doelloos, je mist iets. Dat komt omdat geluk op een relatief oppervlakkig niveau zit. Uit onderzoek blijkt dat geluk vaak samengaat met zelfzuchtig gedrag terwijl het bij zingeving juist niet om 'nemen' maar om 'geven' gaat, dat geeft je meer voldoening.

 

Deze wijsheid heb ik natuurlijk niet zelf verzonnen maar ik lees allerlei boeken over geluk en zingeving en daarnaast volg ik ook een opleiding intuïtieve ontwikkeling bij het Essence College in Bodegraven en ik volg wekelijks de inspirerende lessen van Monique bij Yeù Zheng Qigong.