Sieraden gemaakt van een tuinslang

MEN NEME EEN TUINSLANG EN GAAT AAN DE SLAG....

Als je de juiste gereedschappen in huis hebt dan kan jij dit ook maken! 
Voor ik de werkwijze ga beschrijven wil ik je vragen of je het leuk vindt als ik vaker dit soort berichten plaats -> laat het me weten!

Werkwijze:
Je knipt stukjes van de tuinslang af met een vlijmscherpe schaar. Dit is best een lastig klusje, je moet er kracht voor zetten. Kaarsrecht/gelijk worden de stukjes niet maar dat is niet erg als je ze redelijk recht knipt valt het niet zo op. 
Heb je de tuinslang ringetjes ongeveer 3-5 mm breed geknipt (vooral niet te groot maken) dan kan je ze op allerlei manieren aan elkaar bevestigen met montage-ringetjes (dit zijn metalen ringetjes zoals op de tweede afbeelding). Om twee tuinslang ringen in één montage ringetje te krijgen is best wat gepruts maar met wat geduld/voorzichtig trekken/duwen prima te doen.
Met twee tangen draai je een montage ring open/dicht in tegengestelde richting. 
Laat vooral je creativiteit de vrije loop! Aan het eind maak je een slotje aan het ringetje om je armband of ketting dicht te kunnen maken. Succes, je bent hier wel even zoet mee! En stuur me een foto als je iets moois gemaakt heb, ik ben benieuwd.

Benodigdheden: 
Stukje tuinslang
Gebogen platbektang
Platbektang glad
Schaar
Montage ringetjes 8x2mm en 5x2mm (bijv.)
Karabijnsluiting (bijv,)

Waar kan je gereedschap kopen? Bij knutselwinkels, soms Xenos en Googlen op de benodigdheden, er zijn best veel sieradenwinkels te vinden op internet. Heb je nog vragen stel ze gerust hieronder of in een pb.

Voor de armband (zolang hij nog te koop is) kijk hier